Benkeplater i tre er for mange av oss et helt naturlig valg. De fleste benkeplater i tre er vakre og tåler bruk over tid. Velg det som passer deg!

Alle våre benkeplater i tre  kommer fra bærekraftig plantasjeskog. De fleste platene finnes i 30 og 40mm tykkelse, men kan også leveres i 60 og 80 millimeters tykkelse ved bruk av sarg/skjørtekant. Vi leverer bordplater, fingertappede løsninger , TV-bord og kjøkkenøyer i samme utførelse som benkeplaten.

Tresorters hardhet vurderes gjerne etter ”JANKA-metoden”. Janka-metoden er en amerikansk norm for måling av hardhetsgraden i tresorter. Testen utføres ved at en stålkule med areal på nøyaktig 1 cm² ved kulens diameter presses halvveis ned i treets overflate. Kraften som behøves for å presse inn kulen blir oppgitt som treets hardhetsgrad i JANKA.

Slitestyrken avhenger av treets hardhet, overflatebehandling og vedlikehold.

Vi profilerer benkeplatene i heltre med rettkant eller avrundet kant(postform). Rettkant, vil si at kanten er “knekt” med en liten 45grader på ca. 2mm. Avrundet, det vil si en profilering med en kvart sirkel på ca. 6mm

For hvordan benkeplater i heltre skal monteres: Monteringsanvisning Fibo Trespo Heltre Benkeplater.